GELUKKIGER & LICHTER LEVEN, wat als het slechts jouw keuze vraagt?

Over mij

leven en ondernemen vanuit verbinding

-->innerlijke wijsheid, afstemming, bewustzijn, vertrouwen,

met energiewerk en een beetje magie

Mijn bedrijf en leven gingen pas 'lekker stromen' toen ik besloot voor mij en mijn bedrijf te gaan kiezen en echt vanuit mijzelf zijn ging leven en werken.

Toen ik in 'verbinding' ging en mezelf toestond helemaal mezelf te zijn veranderden er mooie dingen. Van mijn hooggevoeligheid heb ik mijn kracht gemaakt. Van nature ben ik erg optimistisch, en geduldig, waardoor ik goed kan motiveren en faciliteren naar een andere kijk op dingen. Kijken vanuit mogelijkheden en keuze....het geeft zoveel meer ruimte!


Ik wist het niet (en ook weer wel)

Vroeger wist ik nooit wat ik wilde worden als ik groot was. Ik vond zoveel leuk. En…kon ik wel wat ik wilde? Ik wilde in elk geval iets waarbij ik mijn zelfstandigheid en vrijheid had.


Toen ik klein was, speelde ik vaak 'schooltje' met de buurtkinderen, en ik was de juf.


Jaren later, als tiener, na het zien van ‘Soundmix show’ (nu bekend in iets andere vorm als ‘The Voice’), oefende ik mijn optredens in mijn slaapkamer, dansen, zingen, dan voelde ik me echt mezelf. Toch deed ik er verder niets mee, ik durfde niet.


Secretaresse en jobhoppen, wat paste nou echt bij mij?

Mijn werkzame leven startte met secretaressewerk. Daarnaast werkte ik parttime in een kledingzaak.

Ik wist niet wat ik wilde, wat ik kon, ik keek in die tijd naar 'waar is werk in?' zo ging dat in die tijd 'als je maar een baan hebt', was de mentaliteit. ik was goed in de dingen die nodig zijn om secretaresse te zijn dus ja. Dat werd ik.


Jaren lang jobhopte ik van werkgever naar werkgever, ik raakte steeds als ik ‘het kunstje kende’, uitgekeken EN was gevoelig voor werksfeer, dus ook dat kon regelmatig aanleiding zijn van mijn vertrek. Totdat er een collega op kantoor met pensioen ging, en ik bij mezelf dacht ‘dat gaat dus niet gebeuren, ik ga niet nog tot mn 67e op kantoor zitten…’. Ik was 34 en dacht, ‘als ik het anders wil, moet ik er nu voor gaan’.

Er volgde een ontdekkingstocht naar wie ik nou eigenlijk was en wat ik wilde. Ik vond zoveel leuk!

Wat paste nou echt bij mij? Ik wilde graag met mensen werken, zelfstandig, iets met een eigen praktijk. Ik verdiepte me in wie ik nou was, en wat daarbij paste. Terug 'naar school'.


Energie en 'hoe creëer ik mijn mooiste leven?'

Er volgden diverse opleidingen.

Startte met alles op gebied van voeding en Chinese geneeskunde.

Ik ‘maakte me klaar’ voor mijn eigen praktijk.

Ook toen nog, stapte ik weleens in mijn hoofd "dan moet ik maar alles leren over voeding" (want dan was ik daar expert in en kreeg ik vanzelf een goedlopende praktijk).

Op de bijzondere datum 11-11-2011 schreef ik me in bij de KvK.

Ik startte met het geven van voedingsadvies.

Dit deed ik naast mijn werk op kantoor.

Het gaf me niet de bevrediging die ik zocht. Meer studies volgden.

Het fenomeen ‘energie’, vond ik altijd al boeiend. Het begon met het bestuderen van de Chinese geneeswijzen. Hier werd ik enthousiast van. Van daaruit leerde ik alles over energie en hoe dat in ons als mens ook werkt op gebied van gezondheid en welzijn. Psychologie van de mens vond ik interessant. En ik was op zoek naar hoe ik ‘mijn mooiste leven’ kon creëren.

Ik leerde over gedachtenkracht, affirmaties, energiewerk. De wet van aantrekking. Enneh….deze werkt, maar je moet wel weten hoe, heb ik ontdekt ;-)


Zen Shiatsu en Yoga kwamen op mijn pad en werden onderdeel van mijn bedrijf.

Op dat moment nog steeds vanuit huis, voor de groepsyoga huurde ik zaaltjes.


Eigen locatie en verdere ontwikkeling

In de zomer van 2014 kwam het besluit; ik kreeg het te druk in mijn praktijk in combi met mijn baan in loondienst...ik nam ontslag en ging volledig voor mijn bedrijf.

En toen ging het echt los. Ik koos voor mij en mijn bedrijf en dat alleen al werkte. Mijn bedrijf groeide. Alles liep lekker. En toch….het kon beter. Financieel wilde ik nog meer zelfstandig worden.

Ik stelde de vraag ‘hoe kan ik van mijn bedrijf nog meer een succes maken?’. Ik wilde meer verdienen, maar niet persé meer uren werken, hoe zou dat mogelijk zijn?


Wat licht voelt...

Toen kwam Access Bars op mijn pad. Ik werd getriggerd door de uitspraak ‘blokkades uit het hoofd opruimen’. Ik dacht ‘ja! Dat is het! Wat mijn klanten nodig hebben.’

Wat ik toen niet besefte, de datum 5 november 2016, de datum van mijn 1e Access Bars Class, bleek de ommekeer; bleek de weg voor mij naar meer mij en een succesvol bedrijf, en, datgene wat ik al zolang zocht ‘mijn mooiste leven’ kwam tot leven.

In de zomer van 2016 huurde ik mijn eerste eigen professionele bedrijfsruimte.

De technieken van Access Bars kwamen bij die beslissing meteen al van pas; ook al kende ik ze toen nog niet als zodanig, ik paste het al toe; het was een spannende beslissing, en toen ik de vraag bij mezelf stelde ‘gaat dit wat worden?’ kreeg ik een licht en blij gevoel. En achteraf…klopte dat ook.


Ik leerde verder. Over leven en creëren vanuit verbinding met mij, vanuit verbinding met bewustzijn, verbinding met mijn bedrijf.

Vervolgcursussen volgden; Energetisch lichaamswerk kwam erbij.

Het geven van voedingsadviezen raakte op de achtergrond; want met deze technieken bereikte ik zoveel meer bij mijn klanten! Deze methode hielp mensen zich goed te verbinden met zichzelf, met hun lichaamsbewustzijn, waardoor voedingsadviezen niet meer nodig bleken.

En ik vond het lichaamswerk zoveel leuker ook! Het voelde alsof ik hiervoor geboren was.

Mijn handen ‘weten’ waar ze moeten zijn om healing te geven. Bijvoorbeeld mijn aandacht wordt getrokken naar de rechterschouder van iemand, dus leg ik daar mijn handen. Later zegt deze persoon, ‘ja dat klopt ik had last van die schouder’. Bijzonder toch?

Ik zeg ook altijd 'toevallig' de juiste dingen, stel de juiste vragen, lijkt het wel. Nou ja, toeval bestaat niet he?


Ik ben inmiddels gecertificeerd voor het geven van classes; de Access Bars, Energetische Facelift en ook de Energetische Bodyclasses. Wow, dit is zo mijn ding!


Keuzes maken en jezelf 'eren'

Ik heb geleerd dat alles valt of staat met keuzes maken, vanuit bewustzijn EN zelfwaardering, het ‘eren’ van jezelf en je bedrijf is een soort basis voor een gelukkig leven en goedlopend bedrijf.

Ik ben ook bedrijfscoaching gaan volgen.

Vastbesloten van mijn bedrijf een succes te maken.

Doorzettingsvermogen brengt je verder dan talent heb ik me laten vertellen, laat dat doorzetten nou juist een kracht van mij zijn. De helft van de winst is 'komen opdagen'.


De Relaxte Ondernemer

Afgelopen jaar is mijn begeleidingsprogramma ‘De Relaxte Ondernemer’ ontstaan. Door ervaringen van mezelf en in mijn praktijk. Door het aangaan van een coachingsprogramma bij een businesscoach. Door te ontdekken waar ik blij van word.

Ik heb gemerkt dat ik veel kan betekenen voor ondernemers, dus vandaar dat programma.

Met particulieren heb ik op dit moment de meeste ervaring.

Voor particulieren heb ik het programma ‘terug naar jou’.

Ik heb vele mensen zien veranderen van moe, depressief of onzeker naar levenslustig, blij, en zekerder van zichzelf.

Ik heb gemerkt dat ik graag met ondernemende vrouwen werk, mensen die niet de omgeving de schuld geven, die niet in de slachtofferrol gaan, maar zelf willen aanpakken en op zoek zijn naar de 'hoe dan'. Die mensen kan ik begeleiden naar een leven en bedrijf zoals dat precies bij ze past en waar ze gelukkig mee zijn.


En doordat ik dit zelf ook allemaal leef en ontvang, weet ik wat er mogelijk is, ik heb zelf die verandering meegemaakt naar een krachtiger zelf.

Naast dit werk geef ik ook nog altijd een aantal yogalessen in de week, en Zen Shiatsu sessies; drukpuntmassage vanuit de kennis van de meridianen/energiebanen.


Het werken met energetisch lichaamswerk en bewustzijnstools vind ik het leukst om te doen. Dit brengt de mensen naar zoveel meer zichzelf zijn vanuit vertrouwen en innerlijke kracht, zelfwaardering, wat zich altijd weer uitbetaalt, ik hou daarvan.

Ik heb veel geleerd.

* Bijvoorbeeld mijn hooggevoeligheid als kracht te zien, in plaats van als beperking.

* Ik leerde dat veel van wat ik merkte niet van mij was; ik pikte de gevoelens en emoties en zelfs fysieke ongemak van anderen op, aan de ene kant ‘lastig’ en tegelijk was het een capaciteit waarmee ik mij kon afstemmen op mijn klanten; ik voelde wat er in hun omging, wat er bij hun speelde. Zo kon ik ze helpen.

* Ik leerde hoe ik overtuigingen kon veranderen. Dit was iets anders dan ‘gedachtenkracht’, want ik kende het fenomeen ‘affirmeren’, maar dit ging zoveel verder, het ging over ‘weten’ en oordelen en overtuigingen die mij ‘klein’ hielden los laten.

* Ik ontdekte dat mijn handen helende gaven hadden. Bij aanraking van lichamen werden ze warm, de pijn verdween bij de ander. De ander kreeg inzichten, en meer verbinding met zichzelf en haar lichaam.

* Clearings (verbale technieken om ‘rommel in je hoofd op te ruimen’) boeiden me, en ik heb ontdekt dat ik door mijn kunst om te kunnen intappen op de ander, vanzelf de juiste vragen stel om de boel te kunnen ‘clearen’. Ook voor mezelf trouwens. Erg handig.


Er is veel veranderd in mij.

Ik ben sterker, krachtiger geworden, heb meer vertrouwen.

Ik durf meer.

Bijvoorbeeld op social media, laat ik mezelf zien en horen, daar waar ik vroeger het liefst onopvallend was, ik wilde ook nooit op de foto, ik zag er niet uit, in mijn beleving.

Ik durf nu keuzes te maken, voorbij aan angst of onzekerheid. Ik wil mijn bijdrage delen om de wereld voor ieder die dat wil een stukje lichter te maken.


Gevoed door mijn ervaringen, steeds als ik koos, op basis van ‘het voelt licht’ bleek het een juiste keuze. Steeds bleek ‘toeval bestaat niet’ en ‘het Universum steunt me’.

Ik heb geleerd hoe het werkt, het leven, ondernemen.

Bewustzijn ontwikkelen, intuitie verder ontwikkelen. De verbinding met mezelf herstellen, en van mezelf houden. Mijn ‘gekkigheid’ en gevoeligheid zien als capaciteiten, ik ben niet raar, ik ben helemaal ok precies zoals ik ben.

En nu, geef ik dit door.

Ik geniet van mijn leven als zelfstandig ondernemer, als een vrije vogel, en gun dit iedereen, want als ondernemer, creëer je echt je eigen leven.


Abonneren op mijn gratis wekelijkse blog en 3-wekelijkse agenda update?

klik dan hier


Meer over mij?

Typisch ik:

Erg positief ingesteld, een aangeboren capaciteit om overal het positieve van in te zien en altijd het lichtpuntje te zien, hoe slecht de omstandigheden ook zijn,


Mijn motto is ‘opgeven is geen optie’.


Ik was en ben een boekenwurm, vroeger romans, tegenwoordig vooral boeken over persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn, ondernemen.


Ik ben graag alleen. Toen men me vroeger ‘einzelgänger’ noemde ervaarde ik dat als een soort van beschuldiging, nu zeg ik ‘ja, ik ben graag met mijzelf in gezelschap, dat vind ik fijn’. Tegelijk is werken met mensen zoals ik dat doe, helend, mijn passie.


Ik drink mijn 1e kopje koffie in bed, gebracht door mijn lieve man, of, als ik afspraken heb in de ochtend, neem ik mijn kopje koffie mee onder de douche.


Ik houd ervan mezelf te ontwikkelen dus volg elk jaar diverse cursussen en heb eigenlijk meer op mijn verlanglijstje staan dan ik tijd heb om te volgen, dit geldt ook voor boeken. Ik lees trouwens meerdere boeken tegelijkertijd. Er is zoveel interessants!


Sinds ik mannendeo heb ontdekt gebruik ik die, ik vind de geur van bloemen heerlijk, maar wel van echte verse bloemen, die heb ik dan ook altijd in mijn huis staan.


Mijn eigenwijsheid, optimisme en doorzettingsvermogen zijn zowel mijn kwaliteiten als mijn valkuilen.


Als mensen te vroeg op afspraken komen vind ik dat irritant, al begrijp ik ze wel, ik was vroeger zelf zo iemand, echter, het is echt niet fijn; een afspraak om 14.00 is niet er zijn om 13.45…..mijn tijd is me heilig en ik heb geleerd goed te plannen, en kom dus zelf nu altijd precies op tijd overal.


Ik kan lief overkomen, maar heb ook zeker een pittige kant. Heb geleerd mijn grenzen te bewaken. Iemand noemde mij ‘zachte kracht’, dat vind ik zelf wel een mooie omschrijving.


Mensen denken altijd dat ik heel gezond eet en drink, nou nee, ik eet waar ik zin in heb. Ik luister naar mijn lijf, en niet naar wat anderen zeggen over wat gezond is of niet.


Ik krijg het niet voor elkaar om mijn kantoor thuis opgeruimd te houden….laten we het er maar op houden dat chaos staat voor creatie.


En….

Als je mij echt zou kennen zou je weten dat…ik altijd oprecht ben, en mij nooit door anderen laat vertellen wat ik wel of niet moet doen. Dit levert meestal het tegenovergestelde op ;-)


In mijn werk :

‘volg ik de energie’, wat wellicht bijzonder kan klinken, echter, ik volg wat ik voel, omdat ik weet dat dat werkt.

Ik 'zet mijn hoofd uit' en tap in op de ontvanger, en dan 'weet' en voel ik wat er nodig is. Noem het magie. Het werkt. Dus doe ik dat.

Als coach kan het best dat ik mensen confronteer met gekke vragen, of 'clearings', dat komt dan spontaan in mij op, en ik weet dat het werkt, dus gooi het er ook gewoon uit, juist bedoeld om de ander verder te brengen. Een paar jaar geleden durfde ik het nog niet, en nu ben ik juist blij dat ik op dat gebied ‘de schaamte voorbij’ ben. Ik denk dat ik zowiezo me niet meer zo druk maak over wat anderen vinden. Heerlijk.


Wat dit werk me brengt:

Tja…hoe leuk is het om te zien hoe onzekere mensen veranderen in blije krachtige powervrouwen?

Hoe fijn is het om hooggevoelige mensen te laten ontdekken wat een kracht hooggevoelig zijn eigenlijk is? En ze leren ermee om te gaan? Het VOOR hun te laten werken?

Wie wil nou niet relaxter ondernemen, vanuit verbinding met zichzelf?

Hoe leuk is het om mensen te laten ontdekken dat ondernemen op hun eigen manier mogelijk is?

Met als cadeau een gezond lijf, en gezond bedrijf?

Dit meemaken, is een cadeautje voor mij.

Hoe wordt het nog beter?

Leven vanuit verbinding

In 6 stappen naar lichter leven, vanuit verbinding met jezelf

Achtergrond van mijn bedrijf

- gestart in 2011 met een voedingsadviesbureau, vanuit de kennis van de Chinese Energetische voedingsleer. De algemene dieetleer en orthomoleculaire voedingsleer heb ik ook in mijn pakket, echter de Chinese voedingsleer is mijn passie.

- 2010 Quantum Touch cursus

- juni 2011 REIKI

- september 2012 kwam Zen Shiatsu op mijn pad (=drukpuntmassage vanuit de kennis van energiebanen/meridianen).

- 2012 start yogalessen geven

- 2016 Yin Yoga Medical opleiding, aansluitend op de Yin Yoga Docentenopleiding

- 2016 Access Consciousness kwam op mijn pad (2016) en ik volgde:

  • - 3 x Access Bars Class
  • - Access Energetische Facelift Class
  • - 3 x Access 4-daagse Foundation
  • - 2 x Access 3-daagse Bodyprocessen
  • - Talk to the Entities (Praten met Entiteiten, leren 'spoken' te clearen of met ze communiceren, demonen energie (angsten, boosheid etc) te verwijderen)

Ik ben gecertificeerd om de trainingsdagen te geven voor

  • - Access Bars,
  • - Access Energetische Facelift en
  • - Access Body Processen.
  • - Cursus 'Creëer meer tijd, meer geld, meer plezier in je business en leven'

En gecertificeerd

- Yin Yoga docent en

- Yin Yoga Medicine Practitioner (stijfheid uit het lichaam halen door manuele technieken)


Hoe wordt het nog beter? Klik hier voor contact.

Typisch Marjan

- altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling

- erg positief ingesteld van aard

- erg leergierig, ik vind meer boeken interessant dan dat ik tijd heb om te lezen, en ik heb altijd wel cursussen op mijn verlanglijstje staan, ben ook vaak met meerdere dingen tegelijk bezig op dit vlak

- ik drink graag mijn 1e kopje koffie in bed OF, als ik 's morgens ergens heen moet, onder de douche

- gebruik mannendeo (die bloemengeurtjes zijn heerlijk...als ze van échte bloemen komen)

- ga echt ergens voor, een doorzetter (meteen ook valkuil natuurlijk)

- begrijp altijd iedereen (valkuil nummer 2)

- eigenwijs (kwaliteit EN valkuil nummer 3)

- wil altijd meer doen in een dag dan mogelijk is

- hou niet van mensen die te vroeg op afspraken komen; een afspraak om 14.00 is niet er zijn om 13.45 als je begrijpt wat ik bedoel ;-), ik sta echt wel om 14.00 voor jou klaar

- geen ochtendmens, maar als ik een training heb (geef of ontvang) dat sta ik AAN, om welke tijd die ook is

- kan lief overkomen, echter heb ook een pittige kant

- aan de ene kant bezig met oordeelloosheid, aan de andere kant, ja ik heb zo mijn mening over dingen....ik kan dan weleens zomaar heel scherp iets eruit flappen, wat dan echt vanuit mijn hart komt, net zoals ik soms in gezelschap de enige kan zijn die even hard om iets moet lachen...

- vrijheid is mijn hoogste goed, dus daar waar het niet nodig is, verbind ik mij dan ook nergens met instanties of verenigingen.


- verder:

ontzettend positief en veerkrachtig, doelgericht, doorzetter, eigenzinnig, spiritueel maar niet 'zweverig', motiverend, inspirerend.

-->Iemand noemde mij 'zacht, en toch krachtig'.