GELUKKIGER & LICHTER LEVEN, ook als je 'anders, hoogsensitief' bent,
wat als het echt makkelijker kan?

Over mij

leven en ondernemen vanuit verbinding

-->innerlijke wijsheid, afstemming, bewustzijn, vertrouwen,

met energiewerk en een beetje magie

Anders zijn. Iets wat ik altijd voelde. Iets wat ik nu niet meer 'verkeerd' maak. Ik ben anders en dat is ok. Ik ben niet de enige.

Mijn bedrijf en leven gingen pas 'lekker stromen' toen ik besloot voor mij en mijn bedrijf te gaan kiezen en echt vanuit mijzelf zijn, mijn anders zijn, ging leven en werken. Anders zijn is niet fout. Het is alleen maar anders.

Toen ik in 'verbinding' ging en mezelf toestond helemaal mezelf te zijn veranderden er mooie dingen. Van mijn hooggevoeligheid heb ik mijn kracht gemaakt. Van nature ben ik erg optimistisch, en geduldig, waardoor ik goed kan motiveren en faciliteren naar een andere kijk op dingen. Kijken vanuit mogelijkheden en keuze....het geeft zoveel meer ruimte!


Secretaresse en jobhoppen, wat paste nou echt bij mij?

Mijn werkzame leven startte met secretaressewerk. Daarnaast werkte ik parttime in een kledingzaak.

Ik wist niet wat ik wilde, wat ik kon, ik keek in die tijd naar 'waar is werk in?' zo ging dat in die tijd 'als je maar een baan hebt', was de mentaliteit. ik was goed in de dingen die nodig zijn om secretaresse te zijn dus ja. Dat werd ik.


Jaren lang jobhopte ik van werkgever naar werkgever, ik raakte steeds als ik ‘het kunstje kende’, uitgekeken EN was gevoelig voor werksfeer, dus ook dat kon regelmatig aanleiding zijn van mijn vertrek. Totdat er een collega op kantoor met pensioen ging, en ik bij mezelf dacht ‘dat gaat dus niet gebeuren, ik ga niet nog tot mn 67e op kantoor zitten…’. Ik was 34 en dacht, ‘als ik het anders wil, moet ik er nu voor gaan’.


Er volgde een ontdekkingstocht naar wie ik nou eigenlijk was en wat ik wilde. Ik vond zoveel leuk!

Wat paste nou echt bij mij? Ik wilde graag met mensen werken, zelfstandig, iets met een eigen praktijk. Ik verdiepte me in wie ik nou was, en wat daarbij paste. Terug 'naar school'.


Energie en 'hoe creëer ik mijn mooiste leven?'

Er volgden diverse opleidingen.

Op de bijzondere datum 11-11-2011 schreef ik me in bij de KvK.

Ik startte met het geven van voedingsadvies.

Dit deed ik naast mijn werk op kantoor.

Het gaf me niet de bevrediging die ik zocht. Meer studies volgden.

Het fenomeen ‘energie’, vond ik altijd al boeiend. Het begon met het bestuderen van de Chinese geneeswijzen. Hier werd ik enthousiast van. Van daaruit leerde ik alles over energie en hoe dat in ons als mens ook werkt op gebied van gezondheid en welzijn. Psychologie van de mens vond ik interessant. En ik was op zoek naar hoe ik ‘mijn mooiste leven’ kon creëren.

Ik leerde over gedachtenkracht, affirmaties, energiewerk. De wet van aantrekking. Enneh….deze werkt, maar je moet wel weten hoe, heb ik ontdekt ;-)


Zen Shiatsu en Yoga kwamen op mijn pad en werden onderdeel van mijn bedrijf.


Eigen locatie en verdere ontwikkeling

In de zomer van 2014 kwam het besluit;...ik nam ontslag en ging volledig voor mijn bedrijf.

En toen ging het echt los. 

Ik koos voor mij en mijn bedrijf en dat werkte. Mijn bedrijf groeide.


Wat licht voelt...

Toen kwam Access Bars op mijn pad. Ik werd getriggerd door de uitspraak ‘blokkades uit het hoofd opruimen’. Ik dacht ‘ja! Dat is het! Wat mijn klanten nodig hebben.’

Wat ik toen niet besefte, de datum 5 november 2016, de datum van mijn 1e Access Bars Class, bleek de ommekeer; bleek de weg voor mij naar meer mij en een succesvol bedrijf, en, datgene wat ik al zolang zocht ‘mijn mooiste leven’ kwam tot leven. Wat, als je verlangt naar meer gemak, en dat ook kunt realiseren? Hoe wordt het nog beter dan dat?

In de zomer van 2016 huurde ik mijn eerste eigen professionele bedrijfsruimte.

De technieken die je leert in een Access Bars training of coaching kwamen bij die beslissing meteen al van pas; ook al kende ik ze toen nog niet als zodanig, ik paste het al toe; het was een spannende beslissing, en toen ik de vraag bij mezelf stelde ‘gaat dit wat worden?’ kreeg ik een licht en blij gevoel. En achteraf…klopte dat ook.


Ik leerde verder. Over leven en creëren vanuit verbinding met mij, vanuit verbinding met bewustzijn, verbinding met mijn bedrijf.

Vervolgcursussen volgden; Energetisch lichaamswerk kwam erbij.

Het geven van voedingsadviezen raakte op de achtergrond; want met deze technieken bereikte ik zoveel meer bij mijn klanten! Deze methode hielp mensen zich goed te verbinden met zichzelf, met hun lichaamsbewustzijn, waardoor voedingsadviezen niet meer nodig bleken.

En ik vond het lichaamswerk zoveel leuker ook! 

Het voelde alsof ik hiervoor geboren was.

Mijn handen ‘weten’ waar ze moeten zijn om healing te geven. Bijvoorbeeld mijn aandacht wordt getrokken naar de rechterschouder van iemand, dus leg ik daar mijn handen. Later zegt deze persoon, ‘ja dat klopt ik had last van die schouder’. Bijzonder toch?

Ik zeg ook altijd 'toevallig' de juiste dingen, stel de juiste vragen, lijkt het wel. Nou ja, toeval bestaat niet he?


Ik ben inmiddels gecertificeerd voor het geven van classes; de Access Bars, Energetische Facelift en ook de Energetische Bodyclasses. 

Wow, dit is zo mijn ding!


Keuzes maken en jezelf 'eren'

Ik heb geleerd dat alles valt of staat met keuzes maken, vanuit bewustzijn EN zelfwaardering, het ‘eren’ van jezelf en je bedrijf is een soort basis voor een gelukkig leven en goedlopend bedrijf.

Ik ben ook bedrijfscoaching gaan volgen.

Vastbesloten van mijn bedrijf een succes te maken.

Doorzettingsvermogen brengt je verder dan talent heb ik me laten vertellen, laat dat doorzetten nou juist een kracht van mij zijn. 

De helft van de winst is 'komen opdagen'.

En nu geef ik dus ook coaching en healing voor jou als je een eigen praktijk hebt en deze met wat meer gemak wilt laten bloeien en sprankelen.

Op facebook heb ik de besloten groep Meer Gemak Met En In Je Praktijk.Er is veel veranderd in mij.

Ik ben sterker, krachtiger geworden, heb meer vertrouwen.

Ik durf meer.

Bijvoorbeeld op social media, laat ik mezelf zien en horen, daar waar ik vroeger het liefst onopvallend was, ik wilde ook nooit op de foto, ik zag er niet uit, in mijn beleving.

Ik durf nu keuzes te maken, voorbij aan angst of onzekerheid. Ik wil mijn bijdrage delen om de wereld voor ieder die dat wil een stukje lichter te maken. Dit is wat het werken met mij ook voor jou kan doen. 


Ik heb geleerd hoe het werkt, het leven, ondernemen.

Bewustzijn ontwikkelen, intuitie verder ontwikkelen. De verbinding met mezelf herstellen, en van mezelf houden. Mijn ‘gekkigheid’ en gevoeligheid zien als capaciteiten, ik ben niet raar, ik ben helemaal ok precies zoals ik ben.

En nu, geef ik dit door.

Ik geniet van mijn leven als zelfstandig ondernemer, als een vrije vogel, en gun dit iedereen, want als ondernemer, creëer je echt je eigen leven.


Abonneren op mijn gratis blog en agenda update?

klik dan hier


Leven vanuit verbinding

In 6 stappen naar lichter leven, vanuit verbinding met jezelf

Achtergrond van mijn bedrijf

- gestart in 2011 met een voedingsadviesbureau, vanuit de kennis van de Chinese Energetische voedingsleer. De algemene dieetleer en orthomoleculaire voedingsleer heb ik ook in mijn pakket, echter de Chinese voedingsleer is mijn passie.

- 2010 Quantum Touch cursus

- juni 2011 REIKI

- september 2012 kwam Zen Shiatsu op mijn pad (=drukpuntmassage vanuit de kennis van energiebanen/meridianen).

- 2012 start yogalessen geven

- 2016 Yin Yoga Medical opleiding, aansluitend op de Yin Yoga Docentenopleiding

- 2016 Access Consciousness kwam op mijn pad (2016) en ik volgde:

 • - 3 x Access Bars Class
 • - Access Energetische Facelift Class
 • - 4 x Access 4-daagse Foundation
 • - 2 x Access 3-daagse Bodyprocessen
 • - Talk to the Entities (Praten met Entiteiten, leren 'spoken' te clearen of met ze communiceren, demonen energie (angsten, boosheid etc) te verwijderen)
 • - Talk to the Entities A-Z voor Gevorderden
 • - Entiteiten House clearing, tools en bewustzijn ontwikkelen op het clearen van huizen en bedrijfsruimten van 'spoken' of onaangename energie weghalen

Sinds 2017 geef ik de trainingsdagen voor:

 • - Access Bars,
 • - Access Energetische Facelift en
 • - Access Body Processen.
 • - Cursus 'Creëer meer tijd, meer geld, meer plezier in je business en leven'

En gecertificeerd

- Yin Yoga docent en

- Yin Yoga Medicine Practitioner (stijfheid uit het lichaam halen door manuele technieken)


En heb de Zen Shiatsu opleiding 4 jaar gevolgd bij YoiShiatsu in Bitgum.


Hoe wordt het nog beter? Klik hier voor contact.

Typisch Marjan

- altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling

- erg positief ingesteld van aard

- erg leergierig, ik vind meer boeken interessant dan dat ik tijd heb om te lezen, en ik heb altijd wel cursussen op mijn verlanglijstje staan, ben ook vaak met meerdere dingen tegelijk bezig op dit vlak

- ik drink graag mijn 1e kopje koffie in bed OF, als ik 's morgens ergens heen moet, onder de douche

- ga echt ergens voor, een doorzetter (meteen ook valkuil natuurlijk)

- begrijp altijd iedereen (valkuil nummer 2)

- eigenwijs (kwaliteit EN valkuil nummer 3)

- wil altijd meer doen in een dag dan mogelijk is OF heb gewoon nergens zin in en geniet van een luie dag

- geen ochtendmens, maar als ik een training heb (geef of ontvang) dat sta ik AAN, om welke tijd die ook is

- het lukt mij niet om mijn bureau netjes en geordend te houden, maar mijn praktijkruimte is altijd netjes

- kan lief overkomen, echter heb ook een pittige kant

- aan de ene kant bezig met oordeelloosheid, aan de andere kant, ja ik heb zo mijn mening over dingen....ik kan dan weleens zomaar heel scherp iets eruit flappen, wat dan echt vanuit mijn hart komt, net zoals ik soms in gezelschap de enige kan zijn die even hard om iets moet lachen...

- vrijheid is mijn hoogste goed, dus daar waar het niet nodig is, verbind ik mij dan ook nergens met instanties of verenigingen.


- verder:

ontzettend positief en veerkrachtig, doelgericht, doorzetter, eigenzinnig, spiritueel maar niet 'zweverig', motiverend, inspirerend.

--> mijn motto is 'nooit opgeven'

--> mijn sleutelwoord is 'keuze'

-->Iemand noemde mij 'zacht, en toch krachtig'.